Paella-ingrediënten

    Sofrito en Salmorreta

    Sofrito is een gemixte saus die onder meer tomaat, look en soms ook ajuin bevat. In paella wordt ze gebruikt als smaakmaker, waarbij ze wordt toegevoegd na het aanbakken van vlees of zeevruchten in de pan. Zo geeft het mengsel niet alleen zelf smaak maar maakt het ook alle aanbaksels en bijhorende aromas los.

    In de regio Alicante wordt dikwijls "salmorreta" gebruikt. Naast look en tomaat bevat salmorreta gedroogde ñoras, een lokale paprika- of pepersoort (niet pikant) die de saus een zeer specifieke smaak geeft. Salmorreta is een meerwaarde in alle soorten paella, maar zeker in zeevruchten of vegetarische paella.

    In onze webshop bieden wij een artisanale salmorreta van een kleinschalig, sympathiek familiebedrijf uit Guardamar bij Alicante, waar de ñoras geteeld worden. Zo sympathiek dat ze, speciaal voor ons, zelfs voor een Nederlandstalig etiket hebben gezorgd!

    Over ons

    Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

    We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

    Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
    Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

    Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

    Veel paellaplezier!

    Blijf op de hoogte!

    Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

    Nieuwsbrief