Weetjes en woordenschat

    Paella Valenciana

    De meest traditionele paella is de "Paella Valenciana". Natuurlijk is deze afkomstig uit Valencia, de bakermat van de paella.

    De ingrediëntenlijst is strikt beperkt, met onder meer: rijst, water, olijfolie, look, tomaat, bonen (judia verde, garrofon en tavella), kip, konijn, karakollen, gerookt paprikapoeder en saffraan. Een paella valenciana kan dus bijvoorbeeld in geen geval zeevruchten bevatten.

    Typisch voor de paella valenciana is ook dat de "bouillon / fond" niet vooraf, maar in de paellapan zelf bereid wordt. Nadat het vlees goed is aangebakken en een aantal andere ingrediënten zijn toegevoegd, wordt het water in de pan gedaan. Vervolgens kookt het een hele tijd in tot een lekkere bouillon, en pas nadien wordt de rijst toegevoegd.

    Over ons

    Onze webshop bestaat intussen bijna 10 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

    Sinds kort beschikken we ook over een echte etalage, na de opening van onze splinternieuwe winkel in Leuven!

    We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

    Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops aan een specifiek hiervoor ontworpen kookeiland. Meer info vindt u op onze cateringwebsite www.socarrat.be.

    Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Als onze winkel te veraf gelegen is kan u terecht op de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website. Daarnaast geven we u ook graag telefonisch advies. 

    Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

    Veel paellaplezier!

    Blijf op de hoogte!

    Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

    Nieuwsbrief