Paella-ingrediënten

    Olijfolie - Aceite de oliva

    Olijfolie is een onmisbaar paella-ingrediënt.

    Het kan relatief hoge temperaturen aan zonder te verbranden en is daarom geschikt om eerst vlees, vis of groenten aan te bakken in de paellapan. Vervolgens zorgt de olijfolie mee voor de smaak en smeuïgheid van de rijst. Tot slot is de juiste hoeveelheid olijfolie ook cruciaal om een laagje socarrat te bekomen.

    De meeste paellachefs gebruiken een kwalitatieve extra vergine olijfolie. Anderzijds gaat een deel van de smaak verloren door de verhitting dus het is ook geen goed idee om een dure gourmet-olie te gebruiken.

    Overdrijven is nooit goed maar in paella mag olijfolie vrij ruim gebruikt worden. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het vetgehalte van de andere ingrediënten. Zo dient bijvoorbeeld in een paella met bv. secreto, een heerlijk stukje varkensvlees dat ook al heel wat vet bevat, minder olijfolie gebruikt worden dan in een paella met zeevruchten.

    Over ons

    Onze webshop bestaat intussen al bijna 8 jaar en spitst zich volledig toe op paellamateriaal.

    We bieden een ruim en zeer kwalitatief assortiment paellapannen, gasbranders en toebehoren van de gerenommeerde Spaanse producent El Cid. Aangevuld met enkele onmisbare ingrediënten.

    Onze troef? We hebben zelf een passie voor paella! We verzorgen al vele jaren paellacatering en geven paellaworkshops.
    Die ervaring gebruiken we om onze klanten te adviseren bij de aankoop van materiaal. Dat doen we via de uitgebreide keuzehulp/FAQ op deze website of telefonisch. Maar ook in ons afhaalpunt in Leuven kan u op afspraak terecht voor advies en kan u al onze producten komen bekijken.

    Bedankt voor uw bezoek aan onze webshop, aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

    Veel paellaplezier!

    Blijf op de hoogte!

    Schrijf in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten!

    Nieuwsbrief